diumenge, 19 d’abril del 2020

DIJOUS , 23 D'ABRIL,  ÉS SANT JORDI.  

CELEBREM LA SETMANA DE SANT JORDI !

Notícies - Les floristeries de Sant Cugat que porten roses a ...

Cada any, celebrem Sant Jordi.  Els carrers s'omplen de parades de roses de tots colors.  És també la festa del llibre;  les llibreries estan més que plenes de gent.  Tant si el temps acompanya com si no ( a l'abril, cada gota val per mil ), sortim a triar , remenar i comprar algun llibre a les parades dels principals carrers i places de pobles i ciutats.   La Princesa, Sant Jordi i el Drac passegen entre nosaltres amb  roses, llibres, punts de llibre i l'alegria de participar un any més de la Festa, de la Diada.

A l'escola ens apuntem a la festa amb poemes, rodolins,  contes...  I sempre fem algun  "treballet"  amb les nostres mans, paciència i molt de "carinyo".   Aquest Sant Jordi no podrem estar físicament junts, però no volem deixar passar l'ocasió de celebrar la Festa i compartir-la, cadascú des de casa nostra.

Per això, us convidem a recordar o conèixer la llegenda de Sant Jordi.  Les 3 Bessones i la Bruixa Avorrida ens l'expliquen

https://www.youtube.com/watch?v=IAJ8-pxoBAU


Com que no hi ha Festa sense Música i Cançons,  la Lluïsa, la mestra de música, ens convida a escoltar i cantar aquestes CANÇONS DE SANT JORDI: 

Dàmaris Gelabert | Centre Cultural

 "La Cançó de Sant Jordi" de la Dàmaris Gelabert

https://www.youtube.com/results?search_query=d%C3%A0maris+gelabert+sant+jordi 

I "Sant Jordi, vine aviat", de El Pot Petit

https://www.youtube.com/watch?v=___3Vi2xA6Q


SANT JORDI A LES FINESTRES I BALCONS DE LES NOSTRES CASES !
 

 Sant Jordi | Escola Antoni Roig

Sembla que els nens i nenes podreu sortir aviat de casa a passejar una mica.  Mentrestant, volem guarnir finestres i balcons amb les roses que farem a casa.   Cadascú de la millor manera que pugui, amb els materials que tinguem.  Un mestre de l'Escola Bon Pastor , de Barcelona, ha tingut una idea que a nosaltres ens ha encantat i volem compartir amb tots vosaltresQuè ?  Us animeu ?  Us poden ajudar mares, pares i germans ?

Sí, oi que sí ?

Aquí us deixem un munt d' idees que hem trobat i ens han agradat molt perquè cadascú podeu fer la vostra Rosa de Sant Jordi.

Recordeu:  manetes preparades, una mica de paciència i molt de carinyo !


 Celebrem Sant Jordi guarnint els nostres balcons i recordant els ...
Quan tingueu la Rosa o les Roses fetes, ens  podeu enviar les fotos  a les mestres a través del correu i estarem encantades de publicar-les al blog perquè tothom les podem contemplar i, qui sap, olorar !  Segur que seran precioses i faran molt bona olor !

Vinga !  Bon Sant Jordi Confinat a tothom !  Molts petons !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada